Lajit

HOT menestyi worldOutgamesissa

Kööpenhaminassa järjestettiin 25.7. - 2.8.2009 Pohjoismaiden ensimmäinen maailmanlaajuinen HLBT-urheilun ja -kulttuurin suurtapahtuma, 2nd worldOutgames. Kisoissa oli tarjolla yli 30 urheilumuotoa, joihin osallistui noin 6.000 urheilijaa ja suuri joukko yleisöä. HOT osallistui kautta aikain suurimmalla, yli 50 urheilijan joukkueella kisoihin. Joukkueemme voitti hienosti 16 mitalia - 6 kultaa, 8 hopeaa ja 2 pronssia.

Katso lisätietoa myös kisajärjestäjien nettisivuilta osoitteessa www.copenhagen2009.org .

world Outgames -mitalikahvit DTM:ssä to 13.8.09 klo 20

Suomalainen HLBTI-väki osallistui Kööpenhaminan world Outgames 2009 -kilpailuihin suuremmalla joukolla kuin koskaan: urheilijoita oli kaikkiaan mukana 61 henkilöä, joista 56 HOT:sta, kaksi uimaseura HSS:sta, kaksi tanssiurheiluseura Spiralista (Tampere) ja yksi seuraton. Menestys oli ennennäkemätön - 22 mitalia, joista 8 kultaa, 10 hopeaa ja 4 pronssia!

Kisamenestyksen kunniaksi ravintola DTM kutsui kaikki urheilijat sekä heidän ystävänsä ja HOT:n jäsenistön mitalikakkukahveille torstaina 13.8.09 klo 20. Tilaisuudessa nähtiin valokuvia ja videoita kisaviikon ajalta.

HOT:n puheenjohtaja Marko Toljamo piti tilaisuudessa puheen, joka on alla kokonaisuudessan.

>>

Totesin jo HOTin Kööpenhaminan hotelli- ja kisakansion kirjoittamassani tervehdyksessäni, että HOT on mukavassa myötätuulessa. Seuramme jäsenmäärä nousi ennen vuodenvaihdetta yli 300:aan. Myös ulkomaalaistaustaisten määrä seurassamme on kasvanut. Uusia lajeja on otettu mukaan tasaiseen tahtiin jäsenmäärän ja kiinnostuksen kasvaessa. Näyttää siltä, että yhä useampi löytää nyt HOTin ja sen piiristä mielekästä tekemistä.

Tänä vuonna 12 vuotta täyttävä seura alkaa näkyä ja kuulua muuallakin kuin urheilukentillä, -saleissa ja -radoilla. HOT on omalla panoksellaan edistänyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa tekemättä siitä silti politiikkaa. Voimme yhä olla esimerkkinä ihmisoikeuksien toteuttajana muille urheiluseuroille ja urheilun piirissä toimiville vaikuttajille. Juuri nyt sekä yhteistyöhön että omaan toimintaamme keskittyminen on arvokasta. Siten voimme Uskalla-kampanjan ohella osoittaa esim. Helsingin ja Espoon kaupunkien liikuntatoimelle, että hlbti-urheilulla* on väliä. (*homo-, lesbo- ja biseksuaalisten sekä trans- ja intersukupuolisten ihmisten.)

Kiitän ulkoasiainministeri Alexander Stubbia sekä kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinia taustajoukkoineen Outgames-kisajoukkueellemme lähettämistä tervehdyksistä. Myös presidentti Tarja Halonen puolisoineen lähetti joukkueelle kannustuksen tekstiviestillä. Ei se ainakaan huono asia ole, että meillä on ”kavereita” Suomen ylimmällä tasolla. Siellä hlbti-urheilu on huomattu ja hyväksytty.

Ennen kisoja lähetin medialle lehdistötiedotteen tapahtumasta, mutta pohdin samalla, mahtaako suomalainen media noteerata seuramme ja suorituksemme Outgamesin aikana ja sen jälkeen. Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Iltalehden nettikirjoitukset olivat myönteinen yllätys, vaikka niitä seurannut keskustelu paljastikin taas ihmisten tietämättömyyden ja jopa ”punaniskaisuuden”.

”Miten Suomen valtiolla on varaa lähettää tällainen joukko tuollaisiin kisoihin”, joku kirjoitti. Toinen kirjoittelija taas ihmetteli, ”miksi ihmeessä homot tarvitsevat omat kilpailunsa”. Kuten kaikki me tiedämme, emme ole pyytäneet emmekä saaneet valtiolta senttiäkään. Tälle toiselle kirjoittelijalle voisin vastata, että sillä hetkellä, kun Suomesta ja maailmasta loppuu seksuaali- ja sukupuolirasismi, hlbti-kisoja ei enää ehkä tarvita.

Kisajoukkueemme Kööpenhaminassa oli HOTin historian kautta aikain suurin. Suomesta kilpailuihin osallistui 61 urheilijaa, joista HOTin urheilijoita oli 56. Lisäksi kannustusjoukkoa ja oheistapahtumiin osallistujia Suomesta oli yli 30. Lopullista lukumäärää ei taida tietää kukaan. Toivottavasti nämä kisat kaikkine oheistapahtumineen antoivat lisäpotkua kuntoiluun ja harjoittelemiseen.

Suomi sai Kööpenhaminan kisoista yhteensä 22 mitalia, joista HOTille kerääntyi 16. On hienoa, että kisoissa oli mukana myös HOTin ulkopuolisia suomalaisia kilpailijoita, esimerkiksi HSS:ia (Helsingistä) ja Spiralia (Tampereelta) edustavia urheilijoita. Omasta ja seuramme puolesta onnittelen kaikkia mitalisteja! Samalla uskon, että me mitaleitta jääneetkin koimme tekevämme parhaamme ja nautimme kisoista täysin rinnoin.

Luettelen kohta kaikki mitalistit ja pyydän teitä siirtymään tänne eteen, mutta ennen sitä sanon kiitokseni ravintola DTM:lle ja sen hallituksen puheenjohtajalle Uffelle sekä ravintolan henkilökunnalle näiden mitalikahvien järjestämisestä. Kiitos HOTin Juhalle ja Karille kaikista hotelli- ja kisajärjestelyistä. Niissä on aina paljon enemmän työtä kuin tulemme ajatelleeksikaan. Kiitos lajien vetäjille ja joukkueiden vastuuhenkilöille sekä yksilölajeihin osallistuneiden tukijoille. Ja lopuksi suurin kiitos kaikille teille, jotka olitte kisoissa tai muuten kisahengessä mukana tavalla tai toisella.

Marko Toljamo H.O.T. ry, pj.

oooooooooooo10.8.2009oooooooooooo

Aerobic-joukkue pitää kolmannen sijan ja pronssimitalin

Kööpenhaminan kisojen aerobicin järjestäjät ovat lähettäneet kopiot kisapöytäkirjoista. Ne herättävät lisää kysymyksiä, mutta joukkue ja HOT eivät aio ryhtyä asiassa lisätoimenpiteisiin. Pöytäkirjoissa on joukkueiden esityspisteitä sutattu ja muuteltu, mutta missä vaiheessa tämä on tehty, on epäselvää. Joukkue sanoo tyytyvänsä tuomareiden päätökseen kolmannesta sijasta, mutta moraalisesti HOT katsoo joukkueemme sijoittueen toiseksi.

oooooooooooo5.8.2009oooooooooooo

HOTin aerobic-joukkueelle sittenkin hopeamitali?

Outgamesin aerobic-kisan tuloksissa HOT Helsinki on merkitty toiselle sijalle, vaikka itse paikalla joukkueelle annettiin pronssimitali. Suomen kuusimiehinen joukkue valmentajineen oli jo kisapaikalla sitä mieltä, että HOT oli parempi kuin toiseksi mainittu sveitsiläisjoukkue. Tuloksissa HOTin on asettanut kakkossijalle 2 tuomaria ja kolmossijalle 1 tuomari. Sveiriläiset ovat saaneet vain yhden kakkossijan tuomareilta. Selvä voittaja kisassa oli ranskalainen Rainbow crew, joka arvoitiin ykkössijalle kaikkien kolmen tuomarin äänillä. Asiaa selvitellään.

oooooooooooo2.8.2009oooooooooooo

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin tervehdys

Kööpenhaminassa järjestetyt toiset World OutGamesit keräsivät osallistujia lähes sadasta maasta. Suomen joukkue saavutti kisoissa erinomaisen menestyksen. Yhteensä yli kymmenen mitalia muun muassa yleisurheilussa, uinnissa, rantalentopallossa ja sulkapallossa ovat rohkaiseva viesti liikunnan merkityksestä suomalaisille. Olen iloinen, että HOT ry on ottanut roolin uranuurtajana HLBTI-ihmisten liikuntajärjestönä Suomessa. Kannustan kaikkia jatkamaan kehittymistään liikunnassa sekä liikuntajärjestöjä laajaan yhteistyöhön myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöasiassa.

Kisat ja niihin osallistuminen osoittavat, että liikunnan merkitystä myös suvaitsevaisuustyössä ei voi korostaa liikaa. Urheiluseurojen toiminta kantaa nyt hedelmää, vaikka paljon onkin vielä tehtävänä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen huomioon ottamisessa urheilussa. Monen HLBTI-ihmisen lupaavan urheilu-uran sekä päivittäisen liikuntaharrastuksen edistämiseksi tulee tehdä työtä kaikilla toiminnan tasoilta. Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen sisällöt ovat tässä erittäin keskeisiä.

Lähetän lämpimät tervehdykseni ja onnitteluni menestyksekkäälle kotiin palaavalle maajoukkueelle. Ennätyssuuri suomalainen maajoukkue ja lajien monipuolinen kirjo osoittavat, että liikunta ja urheilu ovat lähellä kaikkien suomalaisten sydäntä. Koko Suomi on ylpeä teistä! Tervetuloa kotiin!

Helsingissä 1. elokuuta 2009

Stefan Wallin kulttuuri- ja urheiluministeri

oooooooooooo1.8.2009oooooooooooo

Kiitos

Kiitos kaikille Suomen ja HOTin urheilijoille ja tukijoukoille sekä Outgamesin oheistapahtumiin osallistuneille. Kisat olivat seuramme kannalta onnistuneet monessakin mielessä. Nyt liikkeellä oli ennätyssuuri joukko niin urheilijoita kuin muutakin tapahtumavierasta. Ensikertalaisten määrä oli huomattava, ja mitalien määrä erittäin hyvä. Mitaleitakin tärkeämpää kisojen antia on, että innostus urheiluun jatkuu ja kasvaa, mikä toivottavasti kannustaa myös niitä ihmisiä liikkumaan, jotka eivät sitä aiemmin ole tehneet. HOTin päätarkoitushan ei ole kilpalemisessa, vaan liikkumaan aktivoimisessa ikään, sukupuoleen tai kuntoon katsomatta. Lisäksi tapahtuman aikana luotiin ja uudistettiin monia tärkeitä kontakteja sekä esitettiin hyviä ideoita urheilutoiminnan ja seuramme kehittämiseksi. Hlbti-urheilulla on merkitystä.

Pride ja Outgamesin päättäjäiset

Kööpenhaminan perinteinen Pride aloitti myös World Outgamesin päättäjäiset elokuun ensimmäisenä lauauntaina. Paraati starttasi liikkeelle Fredriksbergin aukiolta klo 13.00, mutta väen paljouden vuoksi esimerkiksi HOTin porukka pääsi lähtöaukiolta liikkeelle vasta klo 14.00. Paraati kulki pitkin Kööpenhaminan pääkatuja noin kuuden kilometrin matkan Raatihuoneen torille saakka, jossa varsinainen päätösjuhla pidettiin.

Suomea ja HOTia kulkueessa oli edustamassa innokas iskujoukko, joka sai kadunvarren yleisöltä asiaankuuluvia ja reipashenkisiä kannustushuutoja, kuten: "perkele", "votkaa", "yksi, kaksi, kolme" ja "rakastan sinua". Moni HOTin urheilija oli jo ehtinyt lähteä kotimatkalle ja osa katseli kulkuetta sivusta - näkeehän siitä enemmän sivusta seuraamalla. Yleisö ja kadunvarsien asukkaat olivat hienosti mukana juhlassa. Myös kaupungin virastojen lipputangoissa liehui sateenkaarilippuja.

Suomen mitalit Outgamesista 2009

Kööpenhaminan Outgamesiin osallistujia oli yhteensä yli 6 000 lähes 100 eri maasta. Suomesta kilpailuihin osallistui 61 urheilijaa, joista HOTin urheilijoita oli 56. Mitaleita kisoista tuli Suomelle yhteensä 22, joista HOTille kerääntyi 16.

Suomen mitalit

Kulta (8):
Miesten 5 000 m maantiejuoksu: Jokke 19.23
Miesten 1 500 m juoksu: Jokke 5.07,03
Miesten 800 m juoksu: Jokke 2.28,20
Miesten 10-ottelu: Marko 3368
Miesten pituushyppy: Noel 6.03
Miesten triathlon: Raimo 01:06:31
Miesten triathlon: Julian 01:29:02 – ei HOT
Naisten vakiotanssi (D): Piia ja Santra (Spiral - ei HOT)
Hopea (10):
Naisten rantalentopallo: Titti ja Katarina
Miesten keihäänheitto: Juha-Pekka 31.83
Miesten 100 m rintauinti: Mika (HSS - ei HOT)
Miesten rullaluistelumaraton: Marko
Naisten vakiotanssi (C): Piia ja Santra (Spiral – ei HOT)
Naisten golf: Pirkko +10
Miesten 200 m juoksu: Noel 25,20
Miesten 100 m juoksu: Noel 12,39
Miesten korkeushyppy: Noel 1.60
Joukkuetriathlon: Juho, Jari ja Jokke 01:03:50
Pronssi (4):
Sulkapallon sekanelinpeli: Kari & Iina
Aerobic (joukkue: Uffe, Pekka, Petri, Jari, Lucian, Matti)
Miesten 400 m sekauinti: Mika (HSS - ei HOT)
Miesten 100 m selkäuinti: Mika (HSS - ei HOT)

Triahtlonista kolme mitalia Suomeen

Outgames-kisan viimeisen päivän kilpailuna olivat sekä yksilö- että joukkuetriathlonit. Suomeen tuli kolme mitalia: kaksi kultaista ja yksi hopeinen.

Suomalainen sisu puri triathlonissa Kööpenhaminan Outgamesien viimeisenä päivänä. Kilpailumatkat olivat 1/10 täysmittaisesta teräsmieskilpailusta. Aamulla yhdeksän aikaan startannut kilpailu oli jännittävä alusta loppuun saakka. Noin 400 metriä 17,6 asteessa uinut Juho tuli meriveden aiheuttamasta pahoinvoinnista huolimatta vaihtoon hienosti neljäntenä. Hänen jälkeensä jo kaksi lähtöä kisoissa polkenut Jari nosti joukkueen toiseksi 20 km matkan aikana. Juoksuosuudella Jokke piti sijoituksen, vaikka menetti loppuajasta puolisen minuuttia, koska maaliintulolinjaa ei ollut merkitty riittävän selvästi. Myös jotkut muut juoksijat kärsivät samasta kisajärjestäjien huolimattomuudesta.

Hetkeä myöhemmin joukkueen maaliin tulosta kansa hurrasi yksilötriathlonistien eli terämiesten suorituksille. Raimo, joka kilpaili ikäluokassa 40–44, hoiti vaativan kilpailun upeaan aikaan 1:06:31, mikä oli kultamitalin arvoinen suoritus. Etenkin noin 400 metrin uinti merivedessä sujui ”Rambalta” loistavasti.

Myös Julian, jonka edustusmaaksi oli merkitty Suomi, voitti kultaa ikäryhmässä 30–34 ajalla 1:29:02. Juliania oli kannustamassa vaimo sekä pieni lapsi. Outgamesit ja muut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kisat ovat kaikille avoimia kilpailuja, joihin kuka tahansa voi ottaa osaa. HOT nostaa hattua Julianille ja hänen perheellensä.

oooooooooooo31.7.2009oooooooooooo

Pirkolle hopeamitali golfissa

Kööpenhaminan Outgamesissa HOTin mitalilajien määrä kasvoi, kun Pirkko toi seuralle sen historian ensimmäisen mitalin golfista. Kilpailu käytiin kahden kierroksen sarjana (molemmissa 18 reikää). Pirkko pelasi naisten A-sarjassa, jossa tasoitus oli alle 16. Mitalistin ensimmäisen kierroksen tulos oli 73 ja toisen 75. Lopputulos +10.

oooooooooooo30.7.2009oooooooooooo

Joukkuepelit päättyivät

Suomen naisten ja miesten lentopallojoukkueet selvisivät molemmat kymmenen parhaan joukkoon. HOTin naiset tulivat seitsemänneksi ja miehet kymmenenneksi lentopallokilpailussa Kööpenhaminan Outgamesissa. Miesten sijoitus on seuran paras kautta aikain Outgamesit ja Gay Gamesit mukaan lukien. Mitaleita lentopallossa on toistaiseksi tullut vain EuroGamesista.

HOTin Miesten pelitulokset: 0-2, 0-2, 0-2, 2-1, 1-2, 0-2, 2-1 ja 1-2.

Naisjalkapalloilijat sijoittuivat hienosti sijoille 5-8. Pelitulokset: 4-7, 1-10, 3-0, 1-3 ja 2-1. Viimeisessä ottelussaan naisemme joutuivat hurrikaanin kohteeksi häviten 0-15.

Uinnista kolme mitalia

Masters-uimaseura HSS:ää edustava suomalaisuimari Mika ui Kööpenhaminan Outgamesissa yhteensä kolme mitalia. Jo aikaisemmin Mika sai hopean 100 metrin rintauinnissa. Kisojen kahtena viimeisenä päivänä hänen kaulaansa pujotettiin pronssimitalit. Kolmas sija tuli 400 m sekauinnissa ajalla 5.50,60 sekä 100 m selkäuinnissa ajalla 1.15,13. Mika ui ikäluokassa 35–39 v.

Mitalisadetta yleisurheilukentällä

Suomen yleisurheilijat kahmivat mitaleja myös ensimmäisen ja hyvin menneen kisapäivän jälkeen. Mitalirohmuiksi osoittautuivat Jokke ja Noel, jotka molemmat urakoivat menestyksekkäästi useammassa kilpailussa.

5 000 metrin maantiejuoksun sekä 800 metrin ratajuoksun kisoissa jo voittanut Jokke toi kotiin ikäryhmänsä voiton myös 1 500 metriltä ajalla 5.07,03. Voiton kruunaa se, että Jokke voitti samalla samaan aikaan juosseet nuorempiin ikäryhmiin kuuluvat kilpailijat.

Täällä jo 200 metriltä hopeaa voittanut Noel hamusi vielä kolme mitalia palkintokaappiinsa. Sprinttimatka 100 m sujui yhtä hyvin, ja matka taittui toiseen sijaan oikeuttavaan aikaan 12,39. Noel sai hopeaa myös korkeushypyssä tuloksella 1.60. Pituushypystä tuli Noelin kruunajaislaji, sillä hän voitti kisan tuloksella 6.03.

Hopeaa Suomeen tuli myös miesten keihäänheitosta Juha-Pekan kiskaistua tuloksen 31.83. Juha-Pekka osallistui alkuviikolla myös sulkapallokilpailuun.

Pronssia aerobicista

HOTin aerobicjoukkue, johon kuuluivat: Uffe, Pekka, Petri, Jari, Lucian ja Matti, nousivat torstai-iltana palkintopallin kolmannelle korokkeelle. Joukkueen esityksen koreografeineen on suunnitellut Jari, joka oli suomalaiskilpailijoiden kanssa sitä mieltä, että HOTin olisi pitänyt saada hopeamitali.

Pronssia sulkapallosta

Myös HOTin sulkapallon mitaliputki jatkui, kun Kari ja Iina ottivat pronssia lajin sekanelinpelissä. Myös Veli-Matti ja Juha-Pekka pelasivat perjantaina nelinpelin semifinaalissa, mutta mitali jäi tällä kertaa saamatta.

Nelinpelissä Kari ja Hannu sijoittuivat sijoille 5-8 sekä Petri ja Kimmo sijoille 9-16. Kaksinpelissä Petri ylsi sijoille 5-8, ja sijoille 9-16 ylsivät Juha, Kimmo, Veli-Matti ja Juha-Pekka.

Muita tuloksia

Tenniksen lohdutussarjassa Jari hävisi aamulla englantilaiselle vastustajalleen pelein 5-8. Tuuli ja sade häiritsivät peliä pahoin.

Pyöräilyssä torstain kovatasoisessa aika-ajossa Jari sijoittui upeasti seitsemänneksi.

Spiralia edustavat Piia ja Santra ovat voittaneet vakiotansseissa hopeaa.

Golfissa oli Pirkon ensimmäinen kilpailupäivä. Kovalla tasoituksella A-sarjassa pelaavan Pirkon tuloksesta ei kisatoimituksella ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

oooooooooooo29.7.2009oooooooooooo

Yleisurheilijat hurjassa vireessä

Suomea edustavat yleisurheilijat toivat keskiviikkona joukkueelle kolme mitalia ja yhden nelossijan. Jo aikaisemmin näissä Outgames-kisoissa 5 000 metrin maantiejuoksussa kultaa kirinyt Jokke voitti keskiviikkona kultaa myös radalla. Tällä kertaa mitali tuli 800 metriltä.

”Olin ennen juoksua melko hermona, sillä joku kilpailijoista oli ilmoittanut tavoiteaikansa todella korkealle. Päätin juosta alusta saakka täysillä ja ajattelin, että joko jaksan tai en”, Jokke kertoo taktiikastaan. Hän jaksoi ja voitti toiseksi tulleen peräti kymmenellä sekunnilla!

Noel pinkoi 200 metrillä toiseksi jääden voittajasta vain viitisen senttiä. Myös Raimo juoksi upean juoksun ratavitosella (5 000 m), ja tulos riitti neljänteen sijaan.

Marko puolestaan otteli kahden päivän aikana kymmenessä lajissa. Miesten kymmenottelun voitto tuli hänelle ikäluokassa 35–39 v. Hän johti kisaa jo sen puolivälissä.

Yleisurheilukilpailut jatkuvat torstaina vastikään uudistetulla 8-rataisella Østerbro Stadionilla.

Mitalitili auki uinnissa

Suomalaisuimari Mika saavutti yllätyshopean 100 metrin rintauinnissa. Hän edustaa Masters-uimaseura HSS:ää ja ui ikäluokassa 35–39 v. Hopea tuli ajalla 1.12,74. ”Lähdin uimaan ilman paineita, sillä rintauinti on minulle vaikein matka. Olen todella yllättynyt, että nuhaisenakin uinti kulki näin hyvin”, Mika iloitsi.

Sulevin matka oli tänään 400 m vapaauinti. Hän sijoittui kymmenenneksi ajalla 6.38,98.

Vielä eilen tiistaina uima-altaalta ei suomalaismitaleja tullut, mutta uimareiden henki oli hyvä. Sulevin sijoitus oli 15. kahdensadan metrin vapaauinnissa ajalla 3.14,46. Hän ui ikäluokassa 50–59 v. Sadan metrin perhosessa Mika ui kärjen tuntumaan viidenneksi ajalla 1.13,79.

oooooooooooo28.7.2009oooooooooooo

Sulkapalloilijoiden hyvä tahti jatkui myös tiistaisissa nelinpeleissä, joissa kaikki C-sarjan parimme Hannu ja Kari (2-0, 2-0, 2-1), Juha-Pekka ja Veli-Matti (2-1, 2-0, 2-0) sekä Kimmo ja Petri (2-0, 2-0, 2-1, 0-2) pääsivät keskiviikkona iltapäivällä pelattaviin 1/8- ja 1/4-finaaleihin. Semifinaalit ja finaalit pelataan kaikissa sulkapallolajeissa perjantaina 31.7. Jatkosta putosivat Sasu ja brittipelaaja sekä Santtu ja tshekkipelaaja.

Naisten jalkapallojoukkue selvisi sarjassaan kahdeksan parhaan joukkoon. Tiistaiaamun ensimmäinen peli oli tasainen, mutta 1-3 tappio tuli hyvästä yrityksestä huolimatta. Päivän toisessa pelissä HOT johti puoliajalla 1-0 ja voitti lopulta pelin tanskalaisjoukkuetta vastaan 2-1. Joukkue pelaa 1/4-finaalinsa torstaina.

Tenniksessä Jari hävisi sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa ja joutui lohdutussarjaan,
jossa otti tänään norjalaisesta vastustajastaan komean 8-2 -voiton.

Miesten lentopallo alkoi tänään tappiollisissa, mutta toiveikkaissa tunnelmissa. HOTin joukkue mitteli tasoaan korkeammalla olevien kolmen joukkueen kanssa häviten kaikki ottelunsa (dresdeniläiselle Bogenschützenille 20-25, 25-27; müncheniläiselle Los Latinokselle 16-25, 12-25; thaimaalaiselle Maithai internationalille 19-25, 9-25).

HOT onnistui parhaiten ensimmäisen ottelun toisesa erässä, jolloin peli olisi pienellä onnella voinut siirtyä kolmanteen ratkaisevaan erään. Myös toinen ja kolmas ottelu alkoivat hyvin, ja HOT johti molempia ensimmäisen erän puolivälissä. Tämän jälkeen vastustaja sai pelinsä kulkemaan suomalaisia paremmin, eikä lopputuloksesta ollut epäselvää.

Miesten lentopallopelit jatkuvat torstaina, jolloin kisaa käydään samassa sarjassa olevien joukkueiden kanssa. Periaatteessa HOTilla on tämän päivän tappioista huolimatta mahdollisuus aina sarjansa kultaan saakka. Joukkueessa pelaavat Petri, Pekka, Tapio, Oskari, Marko, Juha, Janne ja Aki sekä Alessandro (torstaista lähtien).

oooooooooooo27.7.2009oooooooooooo

Jokesta kultamitalisti

Tiistaiksi luvattu varmistus viiden kilometrin juoksun (su 26.7.) tuloksista saatiinkin jo aikaisin maanantaina. Järjestäjillä oli suomalaisille mieluista kerrottavaa, kun joukkue jännitti, millainen mitali HOTin juoksijan Joken kaulaan ripustettaisiin. Palkintokaappiin tuli taas yksi kultainen mitali, tällä kertaa ajalla 19.23.

Saapa nähdä, montako mitalia mies ehtii kisoista vielä haalia. Joken urakka jatkuu yleisurheilukentällä keskiviikkona, jolloin hän juoksee 800 metriä. Ja jo torstaina hänen matkanaan on 1 500 metriä. Eikä urakka lopu siihenkään. Tänään Jokke päätti liittyä lauantaina pidettävään joukkuetriathloniin. Siinä matkana on 1/10 täydestä triathlonista, jolloin hänen juoksumatkakseen tulee neljä kilometriä. Urakan aloittaa perinteen mukaan uinti, jonka vetää Juho, jota seuraa pyöräily, jonka hoitaa Jari.

Yksilötriathlonissa Suomesta on mukana HOTin Raimo. Kisa käydään niin ikään lauantaina.

Eilen koettiin myös mitalihuuman keskellä dramatiikkaa, kun maantiepyöräilyä 40 km johtaneen Jarin pyörästä putosi ketju. Kärjen kiinni saaminen yksin tuulta vastaan oli mahdoton, eikä hyvästä sijoituksesta ollut enää toivoa, joten Jari keskeytti kisan. ”Kisasta jäi siltä ajalta, kun olin mukana, hyvä fiilis, joten huomenna uudelleen ja paremmin”, Jari kommentoi. Tiistaina ajetaan 20,5 km aika-ajot.

Suurin osa HOTin sulkapalloilijoista jatkopeleihin

Sulkapalloilijat aloittivat urakkansa tänään Kööpenhaminassa. Miesten kaksinpeleissä oli tulessa kahdeksan HOTin pelaajaa, joista kolme putosi jatkosta, mutta viisi jatkaa pelejään keskiviikkona.

Santtu oli tyytyväinen ensikertalainen kansainvälisissä kisoissa, vaikka putosikin jatkosta. ”Pelasin kaksi viimeistä peliä peräkkäin, mikä verotti voimia. Mutta siitä huolimatta paras pelini oli viimeinen, mihin olen tyytyväinen.”

Tulokset kaksinpeleistä maanantaina:

Hannu: 0-2, 0-2, 0-2
Sasu: 0-2, 0-2, 0-2
Santtu: 0-2, 0-2, 0-2

Veli-Matti: 2-1, 0-2, 2-0, 2-1
Petri: 2-1, 2-0, 2-1, 2-1
Kimmo: 2-0, 2-0, 1-2, 0-2
Juha-Pekka: 2-0, 2-0, 0-2
Juha: 2-0, 2-0, 2-1, 0-2

Kaksinpelien jatko-otteluita ennen, tiistaina, pelataan sulkapallon nelinpelit, joihin osallistuu kahdeksan pelaajaa Suomesta. Mukana ovat: Kari & Hannu, Veli-Matti & Juha-Pekka, Kimmo & Petri, Santtu & tšekkiläinen pelaaja sekä Sasu & englantilainen pelaaja.

Suomalaisuimarit aloittivat urakkansa

Kolme suomalaisuimaria aloitti urakkansa tänään uusitulla Aqua Arenalla. Meno oli kaikilla hieman tukkoista, ja tavoitteet on asetettu jo seuraaville matkoille.

Kolme suomalaisurheilijaa: Sulevi, Juho ja Mika, aloittivat tänään urakkansa Outgamesissa. Entiset HOTtilaiset edustavat nykyisin helsinkiläistä Masters-seuraa HSS:ää. Mitaleita ei tullut ensimmäisenä päivänä, mutta hyviä sijoituksia kuitenkin. Kisa pidettiin eilen yleisölle avatussa entisessä maauimalassa Aqua Arenalla, joka on nyt muutettu toimivaksi uimahalliksi.

Ensimmäisenä altaassa oli Sulevi, joka ui 1 500 metrin vapaauinnin. Hänen sijoituksensa oli kipeästä polvesta huolimatta kymmenes ajalla 26.17,12. Juho ja Mika uivat molemmat 200 metrin sekauinnissa. Molempien taktiikkana näytti olevan uida täysillä alusta loppuun saakka. Voimat hiipuivat kuitenkin vähän ennen viimeistä altaanmittaa. Juho sijoittui yhdenneksitoista ja Mika ratanumeronsa mukaan kuudenneksi. Lopputuloksissa Mika oli kuitenkin toiseksi paras eurooppalainen.

Naisjoukkueet jatkopeleihin

HOTin naisten sekä jalkapallo- että lentopallojoukkueet jatkavat pelejään ensimmäisen päivän parista tappiosta huolimatta.

HOTin naisten jalkapallojoukkue pelasi ensimmäiset kolme otteluaan tänään. Kaksi ensimmäistä peliä joukkue hävisi, mutta kolmannesta tuli jatkopeliin oikeuttava voitto. Pelit jatkuvat jo huomenna tiistaina. Joukkue on sisuuntuneena päättänyt pelata parasta mahdollista peliä.

Myös HOTin naisten lentopallojoukkue aloitti peliurakkansa tänään. Pelit jatkuvat keskiviikkona. Viime vuoden Eurogamesissa Barcelonassa naisten lentopallojoukkue saavutti hopeisen ja miesten lentopallojoukkue pronssisen mitalin. Miesten pelit alkavat tiistaina. Muistettava on kuitenkin, että Outgamesin taso on kovempi, onhan mukana joukkueita Euroopan lisäksi ympäri maailman.

oooooooooooo26.7.2009oooooooooooo

HOT:n mitalitili auki heti ensimmäisenä päivänä

HOT:n rantalentopallopari Katarina ja Titti voittivat upeasti hopeaa. Pari voitti oman lohkonsa puhtaasti kahdella 2-0 voitolla, samoin semifinaaliottelunsa. Finaalissa he taistelivat urheasti vieden ratkaisun kolmanteen eraan, joka paattyi saksalaisen vastustajaparin 15-12 pistevoittoon. Paikalla oli kolmekymmenhenkinen kannustajajoukko, joka heratti turnauspaikalla myonteista huomiota.

”Vähän harmittaa, sillä vähän tiukemmalla pelillä olisimme voineet voittaakin”, Titti tuumasi heti pelin päätyttyä. Myöhemmin päivällä tappio oli kääntynyt motivaatioksi: ”Jäi sen verran hampaankoloon, että on pakko ottaa ensi vuonna revanssi ja voittaa.”

Miesten 5 km katujuoksussa Jouko onnistui myos hienosti ottaen todennakoisesti mitalin. Jarjestajat vahvistavat lopulliset tulokset vasta tiistaina, silla eri ikaluokkien maaliintulojarjestys ei ole viela selvilla.

Päivän kaikille juoksumatkoille (maraton, puolimaraton, 5 000 m ja 10 000 m) osallistuvien enemmistö oli kaupunkilaisia ja muita tapahtumasta innostuneita. Neljällä matkalla kilpailijoita oli yhteensä 1 500, joista 1 000 oli hlbti-seurojen ulkopuolelta mukaan tulleita. Juoksijoiden joukossa oli myös Kööpenhaminan apulaiskaupunginjohtaja, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimen johtaja, Pia Allerslev, joka myös avasi aikaisemmin aamulla samoilla seuduilla pidetyn rantalentopalloturnauksen.

Iltapäivällä kisattiin myös rullaluistelussa. HOTin luistelija Juha sijoittui 20 km:n reitillä eli puolimaratoninlla hienosti neljänneksi. Hetkeä myöhemmin pääsi kumppaninsa Marko matkaan täyspitkälle maratonille. Tuloksena oli toinen sija ja hopeamitali kaulaan.

ooooooooooo25.7.2009oooooooooooo

Kisat avattiin tyylikkäästi

Kööpenhaminan Outgamesit avattiin näyttävästi lauantai-iltana. Ennen virallisia avajaisia eri maiden osallistujat kokoontuivat ja järjestyivät avajaismarssiin. Tunnelma oli korkealla. Odottelun, tuttujen tapaamisen ja tuntemattomiin tutustumisen jälkeen joukkueet valmistautuivat liikkeelle lähtöön aakkosten mukaisessa järjestyksessä. Vaikka kaikki Suomen edustajat eivät olleet saapuneen Kööpenhaminaan avajaisiin mennessä, oli maamme edustus suuri ja sopivan äänekäs. Suomen joukkueeseen liittyi muutama HSSK:n uimari, jotka hekin ovat HOTin jäseniä, mutta edustavat omaa uintiseuraansa kisoissa. HOT oli varautunut marssiin seuran ja Suomen lipuin sekä kädessä heilutettavin kannustuslipuin.

Kansanedustaja Oras Tynkkynen oli paikalla osallistuakseen tapahtuman ihmisoikeuskonferenssiin. Myös maamme korkein taho huomioi kisat, kun miesten aerobic-joukkueeseen osallistuva Uffe informoi Tarja Halosta tapahtumasta. Halonen ja puolisonsa Pentti Arajärvi lähettivät saman tien terveisensä koko joukkueelle toivottaen tsemppiä kilpailuihin.

Itse avajaismarssi kaupungintalon edustalle Raatihuoneentorille oli lyhyt, noin parin sadan metrin mittainen. Järjestäjät olivat onnistuneet kuitenkin tekemään jokaisen maan saapumisen estradille tärkeäksi ja ainutkertaiseksi. Viimeisen maan, isäntämaa Tanskan, mahduttua toriaukealle alkoi virallinen avajaisseremonia nostamalla kunniakkaasti esiin maailman ensimmäisen homosuhteensa rekisteröineen parin, joka sattuu olemana tanskalainen.

Kisojen järjestäjäorganisaatio GLISAn tervehdysten jälkeen kaupunginjohtaja Ritt Bjerregaard piti kannustavan puheenvuoron ihmisoikeuksista ja urheilun merkityksestä sen toteuttajana. Lomailevien ministerien poissaolo tapahtumasta ei liiemmin haitannut yleisöä, sillä kaupunginjohtajan aitous ja karisma nostivat tunnelman sen yläpuolelle.

Avajaisten viihteellisemmässä osassa nähtiin taiteellisen kaunista ja hätkähdyttävää ilma-akrobatiaa. Lakanoissa ja teräskehikoissa voimistelleet nuoret miehet ja naiset ansaitsivat sitä suuremmat suosionosoitukset mitä kovemmaksi kesken esityksen alkanut sade yltyi. Huomisiin urheilukoitoksiin valmistautuvien poistuttua hotellille siirtyi osa muusta porukasta vielä avajaispartyihin, joissa aika vierähti joillakin aamun pikkutunneille asti.

ooooooooooo24.7.2009oooooooooooo

Suomalaiset ennätyssuurella joukkueella World Outgamesiin

Kööpenhaminassa 25.7. – 2.8.2009 järjestettävä maailmanlaajuinen World Outgames on toistaiseksi Pohjoismaiden suurin hlbti-urheilun ja -kulttuurin suurtapahtuma. Suomesta mukana on 53 urheilijaa kahdessatoista eri lajissa.

Järjestyksessään toisissa World Outgamesissa kilpaillaan lähes 40 eri urheilulajissa, joihin on osallistumassa noin 6 500 urheilijaa noin sadasta eri maasta. Tämä homoille, lesboille, biseksuaaleille, trans-ihmisille ja intersukupuolisille suunnattu tapahtuma järjestetään teemalla: “Love of freedom. Freedom to love”. Outgamesiin sisältyy lisäksi runsas määrä erilaisia kulttuuritapahtumia ja ihmisoikeuskonferenssi. Yhteenlasketun kävijämäärän odotetaan nousevan 30 000:een.

Outgames vs. Gay Games

Ensimmäiset Outgamesit pidettiin Kanadan Montréalissa vuonna 2006. Alun perin niiden kisojen piti olla seitsemännet Gay Gamesit, mutta erimielisyydet etenkin rahoituksesta ja tapahtuman laajuudesta järjestäjien ja taustaorganisaation (Federation of Gay Games) välillä johtivat kahtia jakaantumiseen. Järjestäjien jo hankittua tapahtumalle nimekkäitä sponsoreita päättivät he perustaa omat kisat, World Outgamesit. Samalla Federation of Gay Games järjesti pikavauhtia Gay Gamesit Chicagossa USA:ssa vain kahta viikkoa ennen ensimmäisiä Outgamesia.

Suurin ero World Outgamesilla ja Gay Gamesilla on tapahtuman kokonaisvaltainen luonne. Outgamesissa urheilun osuus on yhä tärkeä, mutta kulttuurin, taiteen ja ihmisoikeuskonferenssin osuus ei ole yhtään sen vähäisempi. Outgamesin perustajien mukaan tapahtuma on asetettu palvelemaan niin mieltä, ruumista kuin sielua: konferenssi mieltä, kulttuuriohjelmat sielua ja urheilu ruumista. Tätä korostaessaan he tulevat sanoneeksi Gay Gamesin keskittyvän enimmäkseen urheiluun.

Useimpien urheilijoiden ja tapahtumien järjestäjien toiveena on, että tulevaisuudessa palattaisiin yhden organisaation järjestämiin kisoihin. Ehkä tätä siltaa kahden toimijan välillä rakentaa Kööpenhaminan Outgamesissa Gay Gamesin järjestämä avoin workshop.

Gay Gamesia alettiin sen alkuvaiheessa kutsua hlbti-olympialaisiksi, mutta Kansainvälinen Olympiakomitea kielsi nimensä ja tunnustensa osittaisenkin käyttämisen tapahtumissa. Amsterdamissa 1998 koettiin toinen takaisku, kun Kansainvälinen Luisteluliitto kielsi luistelijoitaan osallistumasta Gay Gamesiin kilpailijana. Luistelu järjestettiin kuitenkin näytöksenä. Hlbti-urheilun sisällä Gay Gamesia näytetään kuitenkin yhä kutsuttavan ”homojen ja lesbojen olympialaisiksi”.

Outgames on sisäisessä kielenkäytössä ottanut ”homojen ja lesbojen maailmanmestaruuskisojen” aseman. Kolmannen hlbti-urheilussa toimivan organisaation European Gay & Lesbian Sport Federationin järjestämät EuroGamesit ovat tietenkin samaa linjaa seuraten ”homojen ja lesbojen Euroopan mestaruuskisat”.

HOT Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan Outgamesiin lähtevä HOTin delegaatio on seuran historian kautta aikain suurin: 53 urheilijaa kilpailee kahdessatoista eri lajissa. Kilpailijoita on ilmoittautunut naisten sarjoihin 23 ja miesten sarjoihin 30. Lisäksi matkaan lähtee kolmisenkymmentä kannustajaa ja oheistapahtumiin osallistuvaa suomalaista. Ironista kyllä, mutta käytännön järjestelyjen kannalta loogista, että myös sukupuolivähemmistöjen kisoissa joudutaan valitsemaan kilpaileminen joko miehenä tai naisena.

HOTin urheilijoiden kilpailulajeina Kööpenhaminassa ovat: aerobic, golf, jalkapallo, lentopallo, pyöräily, rantalentopallo, rullaluistelu, sulkapallo, tennis, uinti ja yleisurheilu, joka sisältää niin 10-ottelun, 5000 m maantiejuoksun kuin kenttälajit (200 m, 400 m, 800 m, 1 500 m, pituushyppy ja keihäänheitto).

HOT on osallistunut kansainvälisiin hlbti-kisoihin vuodesta 1998 lähtien. Kolmen suurimman kilpailutapahtuman lisäksi HOTin urheilijat ovat osallistuneet muihinkin kansainvälisiin turnauksiin (mm. sulkapallo-, lentopallo- ja sählyturnaukset) sekä IGLAn (International Gay and Lesbian Aquatics) uintikisoihin Pariisissa (2000) ja Torontossa (2001). Kotimaassa HOTin joukkueet ja yksilöurheilijat ovat niin ikään ottaneet osaa moniin kansallisiin turnauksiin ja kilpailuihin (mm. lentopallo, jalkapallo, maraton, uinnin SM-kisat). Mutta jo ennen seuran perustamista (1997) sen urheilijat ovat kilpailleet niin kansallisilla kuin kansainvälisillä areenoilla.

HOT on niin ikään järjestänyt kahdet kansainväliset sulkapallokisat Helsingissä / Vantaalla vuosina 2008 ja 2009.

HOT edelläkävijänä

Vasta parina viimeksi kuluneena vuotena tutkijat, media ja jotkut urheilupäättäjät ovat kiinnittäneet huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan urheiluseuroissa. Syrjintä, pois sulkeminen, pilkka ja suoranainen rasismi ovat yhä, vielä 2000-luvulla, esiintyviä ilmiöitä monissa urheiluseuroissa puhumattakaan kouluista. Syyttävä sormi osoittaa koulu- ja joukkuetovereihin sekä kanssakilpailijoihin, ei niinkään organisaatioihin ja niissä työskenteleviin ihmisiin. Liikunnan, myös ryhmissä ja joukkueissa, pitäisi kuitenkin olla jokaisen perusoikeus, jota tulisi vaalia.

HOT ry on koko historiansa aikana toiminnallaan edistänyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa tekemättä siitä silti politiikkaa. Ja vaikka osallistuminen kansainvälisiin hlbti-kilpailuihin on näkyvä osa HOTin toimintaa, seuran pääasiallinen tarkoitus on liikkumiseen aktivoiminen. HOTissa voi harrastaa, liikkua ja kilpailla hyvässä seurassa ja mukavassa ympäristössä omana itsenään kaltaistensa joukossa. Seuran kautta moni on löytänyt liikunnan ilon uudelleen kymmenen tai jopa kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. ”Koululiikunta tappoi kiinnostukseni urheilemiseen” tai ”Ei niitä pillu- ja homojuttuja viitsinyt kuunnella” ovat monen liikkumisen lopettamisen syy.

HOT voi toimia hyvänä esimerkkinä ihmisoikeuksien toteuttajana muille urheiluseuroille ja urheilun piirissä toimiville vaikuttajille. Tänä vuonna 12 vuotta täyttävä HOT alkaa näkyä ja kuulua muuallakin kuin urheilukentillä, -radoilla ja -saleissa. Tästä osoituksena on ulkoministeri Alexander Stubbin Kööpenhaminan kisajoukkueelle lähettämä tervehdys ja kannustuskirje. Nähtäväksi jää, kuinka suomalainen media noteeraa seuran ja sen kilpailijoiden suoritukset näiden kisojen aikana ja jälkeen.

Marko Toljamo
HOT ry, puheenjohtaja

ooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ulkoasianministeri Alexander Stubbin tervehdys HOTin kisajoukkueelle

Urheilu yhdistää ihmisiä. Kilpailullisuudesta huolimatta urheilulle on tyypillistä yhdessä tekemisen meininki, kanssakilpailijoiden ja sääntöjen kunnioittaminen sekä erilaisuuden hyväksyminen.

Urheilussa kamppaillaan myös ihmisoikeuksien puolesta ja syrjintää vastaan. Jalkapallossa on taistel-tu voiton lisäksi rasismia vastaan. Paraolympialaiset ovat jo pitkään tehneet näkyväksi vammaisur-heilua.

Homo- ja transfobia on valitettavan yleistä tämän päivän maailmassa, myös urheilun ja liikunnan pa-rissa. Lukuisat urheilijat ja eri ikäiset urheilun harrastajat salaavat vastoin tahtoaan suuntautumisen-sa. Kilpaurheilijat saattavat pelätä suuren yleisön reaktioita, tukijoiden ja sponsorien kaikkoamista.

Harrastustoiminnan parissa tilanne ei ole sen helpompi, vaikka asenneilmapiirissä on viime vuosina tapahtunut parannusta. Syrjintä ja kiusaaminen ovat arkipäivää. Esimerkiksi Suomessa "homo" on yksi yleisimmistä nuorten käyttämistä haukkumasanoista.

Ulkoministerinä, urheilumiehenä ja entisenä homofobian vastaisena hyvätahdon lähettiläänä haluan tervehtiä Suomen joukkuetta, sen ystäviä ja tukijoita. Te teette tärkeää työtä sen puolesta, että urheilu ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

On mahtavaa, että maatamme edustaa näissä kisoissa näin suuri ja värikäs joukkue.

Ihmisoikeudet ovat keskeinen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Hallitus antaa syksyllä eduskunnalle ih-misoikeuspoliittisen selonteon, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet nostetaan yh-deksi Suomen ihmisoikeuspolitiikan painopistealueeksi.

Tämä on hyvä ja tarpeellinen toiminnan vahvistus, koska työtä on vielä paljon jäljellä.

Jokainen urheilija tietää, että menestyminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Urheilijat tietävät myös, että ke-tään ei pääse huipulle yksin. Tarvitaan valmennusta, kavereita ja tukijoita. Ja kun tavoitteet on saavu-tettu, tähdätään yhä korkeammalle.

Kaikki tämä pätee myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman ja oikeuksien edistämiseen. Tasokkaan valmennuksen ja pitkäaikaisen harjoittelun tuloksena, Suomi pelaa yhä aktiivisempaa roo-lia alati kasvavan samanmielisten maiden joukkueessa kansainvälisillä peliareenoilla.

Alexander Stubb
Ulkoasiainministeri

ooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Tunnelmia kisojen aattona

”Meitä sulkapalloilijoita on Köpikseen menossa yhdeksän miestä ja yksi nainen. Pelaamme miesten kaksinpeleissä, nelinpeleissä ja sekanelinpeleissä. Mielestäni joukkueellamme on potentiaalia päästä mitalipeleihin asti”, sulkapallon lajivastaava Veli-Matti arvioi.

Mitalia tietysti tavoitellaan, mutta pääasia on kuitenkin osallistumisessa ja omassa sekä joukkueen suorituksessa.

”Tässä on ensin matkajännitystä ja sitten itse paikalla alkaa kisajännitys. Eiköhän kaikki ole lähdössä innokkain mielin ja pelaamaan hyvää sulkapalloa. Minusta on tärkeintä, että on tyytyväinen omaan peliinsä – tuo peli sitten menestystä tai ei.”

Mitalipaineita ei ota myöskään sekä rantalentopalloon että lentopalloon osallistuva Titti, joka on yksi naisten joukkueen kantavista voimista. Taistella silti aiotaan.

”Omat odotukseni liittyvät urheilulliseen puoleen ja etenkin siihen, että pääsen rantalentopalloturnaukseen. Olemme parini Katarinan kanssa ehtineet muutaman kerran treenata yhdessä ja käyneet myös muutamissa kotimaisissa turnauksissa. Ennakkoon sijoittumista on hankala arvioida, koska meillä ei ole käsitystä joukkueiden tasosta. Tämän jälkeen on vuorossa vielä lentopalloturnaus, mutta joukkueellemme lienee ihan plussaa, että olen päässyt purkamaan kilpailulliset paineeni jo sunnuntaina Amagerin rantahietikolla”, Titti sanoo.

”Kisat ovat iso juttu. On hienoa, että näin lähelle on saatu iso hlbti-kansan tapahtuma. Kisoissa on hienoa päästä seuraamaan eri lajeja ja liikunnan riemua sekä kannustamaan suomalaisia menestykseen”, Titti summaa.

”Nämä kisat ovat kauden kohokohta. Paljon hlbti-kansaa kokoontuu yhteen pelien ja rennon menon merkeissä. Luulen, että tapahtuma luo koko HOTin porukkaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tiivistää yhteishenkeä myös jälkeenpäin, onhan näihin kisoihin tulossa myös iso kannatusjoukko HOTin jäsenistöstä”, Veli-Matti uskoo.

MT

Sivu päivitetty 02.07.2012 13:33