Lajit

HOTin n. 30-henkinen edustusjoukkue toi 23 mitalia Eurogameseista

Unkarin Budapestissä järjestettiin 27.6. - 1.7.2012 seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnatut urheilukilpailut, Eurogamesit. Tapahtumaan odotettiin yhteensä 6000 vierailijaa, joista n. 3500 ennustettiin olevan urheilijoita. Tavoitteesta jäätiin huomattavasti, eikä katsojia kisapaikoilla juurikaan ollut. Osanottajia oli kaikkiaan 40 eri maasta. HOT Helsinkiä kisoissa edusti noin 30 urheilijan joukko. Kisoista voit lukea myös ranneliike.net -sivustolta.

La 30.6.2012

Mitalisateeseen aiemmillakin kisamatkoilla tottunut HOTin kisajoukkue saalisti Budapestin kisoista yhteensä 23 mitalia, joista 8 on kultaista, 8 hopeista ja 7 pronssista.

Ensimmäisen kisapäivän mitalimäärä nousi aiemmin ilmoitetusta, sillä järjestäjät olivat yön aikana laskeneet mm. yleisurheilun tulokset uudelleen. Moni delegaatio ja yksilö oli tehnyt protestin siitä, että kaikenikäiset joutuivat kilpailemaan samassa sarjassa aiemmista Eurogameseista poiketen. Lauantaina tulokset oli jaettu kolmeen ikäryhmään: nuoriin, keski-ikäisiin ja senioreihin, joskin esim. 19 heittäjän kuulantyönnön tulokset pysyivät ennallaan:

4. Marko K: 9,02 m / 5. Mikko K: 9,01 m / 9. Marko T: 8,44 m / 11. Erkki K: 7,83 m / 16. Mika O: 6,53 m.

Ikäryhmien uudelleenjärjestelystä johtuen Noelin pituushyppyhopea vaihtui sarjansa kultamitaliksi tuloksella 561 cm. Keihäässä Marko T:n kultamitali (36,98 m) sai seuraa Marko K:n hopeasta (nuoret, 34,84 m) ja Mika O:n kultamitalista (seniorit, 24 m). Noel jatkoi ainoana suomalaisena vielä lauantaina kisaamista yleisurheilukentällä. Päivän päätteeksi palkintokaappiin tuli vielä neljä mitalia: pronssi 200 m juoksusta, hopea korkeushypystä, hopea kolmiloikasta ja hopea viestistä, jossa hän juoksi osuutensa USA:n joukkueessa.

Kertun pronssi ei jäänyt ainoaksi mitaliksi uima-altaalla, sillä Paula K (30-34) urakoi lauantaina voittaen kultamitalin 50 m perhosessa sekä hopean 100 m vapaauinnissa.

Myös tenniksessä saatiin suomalaisvoittaja, kun Melina vei kovatasoisen A-sarjan kultamitalin nimiinsä.

Lauantaina petrattiin pelejä niin ikään sulkapallokentällä. Nelinpeleistä tuli yhteensä neljä mitalia: kultaa Ullalle & Iinalle, hopeaa Hannulle & Karille (C), hopeaa Tuijalle ja Nipalle sekä pronssia Juha-Mikolle & hollantilaiselle Martinille (B-).

Tanssisalista Suomeen tuli neljä mitalia. Santra R ja Piia K voittivat lattaritanssit (ALF B) ja sijoittuivat kolmanneksi 10-tanssissa (A10DA). Kun kisa pidetään EM-kisana ja sijoituksista poistetaan USA:n tulokset, oli heidän sijoituksensa 10-tansseissa toinen. Lisäksi he sijoittuivat vakiotansseissa (AFS A) viidenneksi, mutta tässäkin eurooppalaisina pareina kolmanneksi. Kultaa tuli myös senioripareissa, kun Auli L ja Supaporn C voittivat sarjansa (SFL D). Vakiotansseissa he ylsivät hopealle (SFS D).

Mitalien lisäksi em. lajeissa tuli paljon hyviä sijoituksia. Esim. HOTin miesten lentopallojoukkueiden pelit paranivat toisena kisapäivänä, mikä riitti C-joukkueelle neljänteen sijaan. B-sarjassa pelannut joukkue sijoittui sijoille 4-6


Pe 29.6.2012

HOTin mitalitili aukesi perjantaina 29.6.2012 uintipaikalla, sulkapallokentällä ja yleisurheilukentällä.

Kerttu ui pronssille selkäuinnissa 35-39-vuotiaiden naisten sarjassa. Rintauinnissa hän sijoittui hienosti neljänneksi. Miehissä (35-39) Juha oli 13. ja Mika 18. rintauinnissa. Mika ui lisäksi kymmenenneksi vapaauinnissa. Päivän lopuksi altaassa HOTin sekajoukue (Kerttu, Paula, Mika ja Juha) ui neljänneksi sekauintiviestissä jääden vain pari sekuntia pronssista.

Miesten lentopallossa HOTin B-tasolla pelaava joukkue kärsi molemmissa peleissään tappion. Toinen joukkue (sarjassa C) voitti otteluistaan toisen. Järjestelyt pelipaikalla eivät toimineet moitteetta ja pelipäivä venyi pitkäksi.

Yleisurheilukentällä HOT sai kaksi mitalia. Noel oli toinen pituudessa ja Marko T voitti keihäskisan. Ärtymystä kentällä herätti se, että järjestäjät poistivat kaikki ikäryhmät ja osallistujat kilpailivat ikään katsomatta samassa ryhmässä. Ei ole kenenkään edun mukaista, että parikymppiset ja kuusikymppiset kilpailevat samassa sarjassa, sillä tällä menolla vanhemmat jäävät kokonaan pois kisoista.

Sulkapallossa HOT sai kolme pronssia. Palkinnon saivat kaksinpeleistä Sara ja Soila sekä nelinpelissä Iina ja Kari (B-).


To 28.6.2012

Eurogamesit 2012 Budapestissä on virallisesti avattu. Turvajärjestelyt olivat huomattavat, eikä poliisin läsnäolo ei jäänyt keneltään huomaamatta. Avajaiskulkue käveli Eurogames-villagesta suljettuja katuja pitkin, joiden varsilla ei ollut yleisöä, läheiseen kisahalliin. Ennen areenalle astumista kävi Suomen suurllähetystön edustajapariskunta tervehtimässä maamme kisajoukkuetta, minkä HOTin koko joukkue pani ilolla merkille. Kukin maa kutsuttiin areenalle erikseen ko. maan tunnetuimman euroviisun soidessa taustalla. No, Suomen kohdalla tosin soi edellisen maan eli Tanskan Fly on the wings, kunnes loppupuolella kajahti jo Hard rock Hallelujahin rippeet.

Yleisöä hallissa ei juuri ollut, ja pakollisten puheiden jälkeen osallistujat poistuivatkin kuka yöelämään kuka nukkumaan ja valmistautumaan huomisiin kilpailuihin. Jo tänään olivat suomalaisista tenniksen pelaajat tosi toimissa pelaten alkueriä.


Ke 27.6.2012

Pääosa HOT Helsinkiä edustavista kilpailijoista on saapunut tänään Budapestiin. Unkarin pääkaupungissa on ollut aurinkoinen ja lämmin (yli 30 astetta) päivä.

Klo 14.00 avautuivat ovet Kaupunginpuiston kupeeseen pystytetyssä Eurogames-villagessa, jossa osanottajat kävivät akkreditoitumassa. Unkarissa päätään nostaneen kansallismielisyyden ja samalla homokielteisyyden vuoksi järjestäjät olivat panostaneet vieraiden turvallisuuteen. Ensimmäisenä tulijoita tervehti poliisi. Portista sisään tulleilta kysyttiin testikysymys kunkin edustamastan seuran nimestä, jonka jälkeen tulijat ohjattiin ilmoittautumisalueelle metallinpaljastimen läpi kuin lentokentällä konsanaan. Laukkujen sisältö tutkittiin hyvin tarkkaan. Nopeamminkin liikkuvia jonoja on vuosien varrella ilmoittautumispaikoilla nähty ja koettu, mutta esiin tulleet pienet ongelmat saatiin ratkottua hyvässä hengessä. Kiitos ja hatunnosto suurelle joukolle vapaaehtoisia, jotka tänään joutuivat tuleen. Rekisteröityminen jatkuu perjantaihin, jolloin itse kilpailut käynnistyvät.

FriGo-Eurogames Village on kaikkien tapahtuman osanottajien yhteinen kokoontumispaikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia keskiviikkoillan lämmittelybileistä lähtien. Aidatulla alueella on tarjolla pientä purtavaa sekä tietenkin virvokkeista ja kisan virallisia myyntituotteita. Alueella on myös eri maiden yhdessä ylläpitämä konsulaattipiste, jonka puoleen paitsi vaikkapa passin häviämisen myös mahdollisessa turvallisuuteen liittyvässä häiriötapauksessa voi ottaa yhteyttä. Tämänkin vuoksi koko alue on miehitetty runsaslukuisella poliisivartiolla. Todettakoon kuitenkin, että yhtään ulkopuolisten aiheuttamaa järjestyshäiriötä tai esim. väkivallantekoa ei ole tullut kirjoittajan tietoon, eikä kaupungin ilmapiirissä ollut havaittavissa homokielteisyyttä.

HOT Helsingin edustajia kisassa on pingiksessä, sulkapallossa, tanssissa, tenniksessä, uinnissa, yleisurheilussa ja miesten lentopallossa (2 joukkuetta).

Sivu päivitetty 07.07.2012 21:05