Lajit

Utrechtissa 16.–19.6.2005

Järjestyksessään kymmenennet eurooppalaisten homojen ja lesbojen urheilukilpailut, Eurogamesit, pidettiin 16.–19. kesäkuuta Hollannin Utrechtissa. Tapahtuma kulki teemalla ”Your fairytale come true”. Urheilukisoihin osallistui noin 3 000 kilpailijaa 44 maasta ja noin 15 000 muuta vierasta.

Utrechtin Eurogames-kisat luokitellaan ns. pieniksi Eurogames-kisoiksi, koska lajivalikoima on rajoitettu. Joka toinen vuosi pidetään siis "isot" kisat ja joka toinen "pienet" kilpailut. Välivuosina on pidetty isommat maailmanlaajuiset GayGames -kilpailut. Ensi kesänä järjestetään poikkeuksellisesti sekä GayGames -kilpailut Chigagossa ja Outgames-kilpailut Montréalissa.

Suomalaisia kilpailuihin osallistuneita oli kaikkiaan 17, joista 15 edusti HOTia ja kaksi HSS:aa. Suomalaisten yhteenlaskettu mitalisaalis oli muhkea: yhteensä 13 kpl.

Suomeen ainoan kultamitalin kisoista toi ensi kertaa mukana ollut Ulla, joka voitti sulkapallossa sarjan C+. Ulla ja Tiina taistelivat yhdessä sijalle (5-8) saman sarjan nelinpelissä. Miesten puolella Veli-Matin ja Hannun muodostama kaksikko (C sarja) ylsi sijalle 9-16.

Uintikisat järjestettiin Utrechtin keskustan ulkopuolella olevassa uimahallissa, jossa oli kaksi 25 metrin allasta ja pieni "verryttelyallas". Järjestelyt toimivat hyvin, vaikka välillä ajanottojärjestelmät reistailivat teknisistä syistä. Hallissa oli rautainen fiilis kahden kisapäivän aikana. Uimarit tunsivat toisensa jo aikaisemmista kisoista ja paikan päällä oli helppo tutustua uusin uimareihin. Mutta ennen kaikkea tunnelma loi mahdollisuuden uusien tuttavuuksien tekemiseen ja teki kilpailusta todellisen elämyksen. Musiikki lämmitti tunnelmaa ja samoin kannustajajoukot. Monen seuran kannattajat saivat hurjalla kannustuksella autettua lajitovereita tekemään yhä parempia suorituksia.

Mitalien määrässä laskettuna HOTin paras laji oli jälleen uinti. HOTilla oli kisoissa mukana nyt ensi kertaa myös viestijoukkue. 4x50 m sekauintiviestissä Juhon, Tarmon, Mikan ja Göranin muodostama joukkue sijoittui kuudenneksi jokaisen tehdessä omalla osuudellaan ennätyksensä. Suomalaisjoukkueen loppuaika oli 2.28,10.

Uinnin yksilölajeissa Mika keräsi kolme mitalia (hopea 100 m rintauinti, pronssi 50 m ru ja pronssi 100 m sekauinti) sekä sijoittui neljänneksi 200 m rintauinnissa. Juho ui pronssille 50 m perhosessa ja sijoittui neljänneksi 200 m sekauinnissa sekä viidenneksi 100 m perhosessa ja 200 m sekauinnissa. Tarmo jäi mitaleitta, mutta ui hienosti viidenneksi 100 m rintauinnissa, kuudenneksi 200 m rintauinnissa sekä 9:nneksi 50 m rintauinnissa. Göran ei osallistunut yksilöuinteihin.

HOTin miesten lentopallojoukkue palasi kisoissa mitalikantaan parin laihemman vuoden jälkeen. Osittain uudistuneella joukkueella oli puolustettavanaan sekä Euroopan mestaruus (Zürich 2000) että hopeasija (Hannover 2001). Suomalaisjoukkue hävisi koko ottelussa vain kaksi erää ja nekin semifinaalissa lopulta turnauksen voittaneelle kroatialaisjoukkueelle (qSport, Zagreb). HOT sijoittui 24 joukkueen sarjassa (B) hienosti pronssille. Kroaatit löivät finaalissa saksalaisen Rosa Löwenin (Leipzig), jonka kokoonpanossa pelasi suomalaisillekin tuttu, aikaisempi HOTin saksalaisvahvistus Wieland.

Sivu päivitetty 13.05.2008 22:37