Lajit

HOT ry on perustettu vuonna 1997. Yhdistys pyrkii mahdollisuuksiensa mukaan tukemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia urheilijoita heidän harjoittelussaan sekä henkisesti että taloudellisesti. HOT järjestää jäsenilleen harjoittelumahdollisuuksia ja -paikkoja, joissa urheilijat voivat toimia avoimesti omana itsenään.

Tarkemmat tiedot HOTista käyvät ilmi seuran toimintakertomuksesta. Kertomus on saatavissa seuran sihteeriltä.

HOT on itsenäinen ja riippumaton Suomen yhdistysrekisterissä oleva virallinen yhdistys (nro 171 426). Seuralla on yhdistysrekisterin edellyttämät viralliset säännöt.

Nimen alkuperäinen ja virallinen kirjoitusasu on H.O.T. ry. Nimi ei ole lyhenne mistään. Toistaiseksi HOTilla on järjestäytynyttä urheilutoimintaa Helsingissä ja Tampereella. Seuraan ja HOT-nimen alle voi tulevaisuudessa kuulua muidenkin paikkakuntien urheiluseuroja. HOT on kasvanut alun noin kymmenen ihmisen joukosta yli 300 jäsenen urheiluseuraksi.

HOTin jäsenmaksu on 15 € / kalenterivuosi. Jäsenyys ei velvoita osallistumaan eikä sido mihinkään. Voit liittyä myös HOTin kannatusjäseneksi. Katso lisätietoa HOTin jäsenyys- ja lajisivuilta.

Seuran suosituimmat lajit ovat aerobic, futsal, lentopallo, sähly ja sulkapallo. Muita seuran lajeja ovat uinti, tanssi, laskettelu, hiihto, sähly, kiipeily, yleisurheilu, jooga ja shindo. Uusia lajeja otetaan valikoimaan sitä mukaa kun niihin osoitetaan kiinnostusta ja lajin harrastajat esittävät sille yhteyshenkilön/vetäjän. Olet tervetullut tutustumaan harjoituksiimme ollessasi tai vieraillessasi Helsingissä.

HOT on taloudellista voittoa tavoittelematon yhdistys. Seura on vapaaehtoisuuteen ja harrastajien omaan aktiivisuuteen perustuva järjestö. Pääperiaatteena on, että kunkin lajin harrastajat vastaavat itse kuluistaan. HOT saa kuitenkin alennusta tai maksuvapauksia esimerkiksi Helsingin kaupungin liikuntapaikkoihin. Lue lisää FAQ eli "Useimmin kysytyt kysymykset" -sivulta. HOTissa ylintä päätösvaltaa käyttää yhdistyksen vuosikokous (kevät- ja syyskokous), ja päätökset toimeenpaneva elin on yhdistyksen hallitus. Hallitus valitaan kerrallaan vuodeksi eteenpäin syyskokouksessa.

Kilpailut

HOTin pääasiallinen tarkoitus ei ole kilpaurheilu, vaan liikkumiseen aktivoiminen mukavassa ympäristössä ja hyvässä seurassa. HOTin urheilijat voivat osallistua myös kisoihin ja kilpailuihin seuran nimissä. Tähän mennessä HOT on ollut mukana muun muassa:

EuroGamesissa Tukholmassa (2015),
World Outgamesissa Antwerpenissa (2013),
EuroGamesissa Budapestissä (2012),
EuroGamesissa Rotterdamissa (2011),
GayGamesissa Kölnissä (2010),
World Outgamesissa Kööpenhaminassa (2009),
Eurogamesissa Barcelonassa (2008),
Eurogamesissa Antwerpenissä (2007),
World Outgamesissa Montréalissa ja GayGamesissa Chicagossa (2006),
Eurogamesissa Utrechtissa (2005),
Eurogamesissa Münchenissä (2004),
Eurogamesissa Kööpenhaminassa (2003),
GayGamesissa Sydneyssä (2002),
Eurogamesissa Hannoverissa (2001),
Eurogamesissa Zürichissä (2000),
IGLA:n uintikisoissa Pariisissa (2000) ja Torontossa (2001).
GayGamesissa Amsterdamissa (1998).
Lisäksi HOTin urheilijat ovat osallistuneet moniin muihin kansallisiin (mm. lentopalloilun 6. sarjaan sekä masters-uinnin avoimiin SM-kisoihin) ja kansainvälisiin turnauksiin (mm. sähly-, sulkapallo- ja lentopalloturnaukset).

HOT on eurooppalaisten homo- ja lesbourheilujärjestöjen EGLSF:n (European Gay & Lesbian Sport Federation) liiton jäsen. HOT on myös Suomen uimaliiton jäsen.

Tiedotus

Seuran kaikki jäsenet kuuluvat automaattisesti HOTin sähköpostilistalle, joka toimii myös seuran yleisenä tiedotuskanavana. Postitusrekisteriä ei käytetä muuhun kuin HOTin tai siihen läheisesti liittyvistä asioista tiedottamiseen. HOTin kotisivuilla on valokuvia seuran tapahtumista ja harrastuksista. Jokaisella on oikeus jättäytyä pois näistä valokuvista tai kieltää kuvansa julkaisemisen verkossa. Kommentteja kuvista ja sivuista voi antaa sivujen ylläpitäjälle: webmaster @ hot.fi (poista välilyönnit).

HOT tekee yhteistyötä myös muiden homo- ja lesboyhdistysten sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjärjestöjen kanssa. HOT tiedottaa toiminnastaan glbti-ihmisille suunnatuissa lehdissä (mm. Helsingin seudun Setan HONK –jäsentiedote) ja yhteisöfoorumeissa netissä. HOT ei ole SETAn jäsenjärjestö. Toiminnan tunnetuksi tekemiseksi järjestetään ajoittain myös esite-, flyer- tai julistekampanjoita pääkaupunkiseudulla.

HOTissa järjestetään eri lajien omia tai lajien yhteisiä koulutustilaisuuksia tai viihteellisiä illanistujaisia. Seura pitää vuosittain kaikille toiminnassa mukana oleville pikkujoulun sekä kesätapahtuman ja mahdollisesti muita kick off -tilaisuuksia, kuten syyskauden avajaisia. HOTin toimintaa on myös vuosittain pidettävä Gay-cooper eli 12 minuutin testijuoksu sekä yleisurheilun moniottelukisa. Myös kaikille avoimet muut tapahtumat (discot tms.) ovat mahdollisia.

Halutessasi lisätietoa HOTista tai seuran urheilusta ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan, sihteeriin tai lajin yhteyshenkilöön. Yhteystiedot ovat Yhteystiedot-sivulla.

Sivu päivitetty 08.02.2016 17:00